Macromedia Flash Player Download the Flash Player
U heeft een meer recente versie van de Adobe Flash Player nodig.
Bezoek: www.adobe.com of klik op de button om de laatste versie van de plug-in te downloaden.
GOED RIDDERKERK
Verloskundigenpraktijk Nieuw Leven
Gezondheidscentrum
Vanuit hun praktijk bieden Machelien Louter en Sandra van der Poel-Borman verloskundige zorg. Tijdens de zwangerschap controleren zij de groei van de baby en het welzijn van de aanstaande moeder. Ze begeleiden de bevalling, thuis of in het ziekenhuis. Ook in de kraamperiode bewaken zij het welbevinden van moeder en kind. Per jaar begeleiden zij tussen de 180 en 200 bevallingen.
Persoonlijke aanpak
Zwangerschap en geboorte zijn unieke belevenissen in een mensenleven. De verloskundigen vinden het daarom belangrijk dat mensen met een goed gevoel hierop terugkijken. Zij moeten zich ondersteund en gehoord hebben gevoeld tijdens het hele proces. Hierin is persoonlijke begeleiding erg belangrijk. Er is dan ook oog voor de specifieke wensen en behoeftes van de zwangere en haar partner.
Ruime aandacht
De twee verloskundigen nemen graag de tijd voor de aanstaande ouders. Praktisch gezien houdt dit in dat zij 45 minuten tot een uur uittrekken voor het intakegesprek en 15 minuten voor een vervolgcontrole. Er is ook een avondspreekuur. Hierdoor is het voor de partner mogelijk mee te gaan naar de controles. Bovendien worden deze bij voorkeur zo gepland dat de cliŽnte beide verloskundigen leert kennen. Zo zal zij altijd een bekend gezicht zien tijdens haar bevalling.
Samenwerking binnen GOED Ridderkerk
Binnen GOED Ridderkerk werkt de praktijk nauw samen met andere zorgaanbieders. Er vindt intensief overleg plaats met de medewerkers van het consultatiebureau. Ook verwijzen de verloskundigen regelmatig cliŽnten door naar de huisartsen, huid- of fysiotherapeuten.
Aanmelding
CliŽnten kunnen zichzelf aanmelden, zonder verwijzing van de huisarts. Dit kan telefonisch, elke werkdag van 13.30 tot 14.45 uur.
Contactpersonen:
Machelien Louter / Sandra van der Poel-Borman

Jan Luykenstraat 8P
2985 BV Ridderkerk

Telefoon: 0180 - 41 00 40
Mobiel: 06 - 29 09 19 89
Fax: 0180 - 46 12 28

E-mail: info@verloskundigenpraktijknieuwleven.nl
Website: www.verloskundigenpraktijknieuwleven.nl
·  Huisartsen
·  Apotheek Jan Luyken
·  Albert Schweitzer ziekenhuis
·  Verloskundigenpraktijk
·  Aafje
·  Vivenz
·  MEE
·  Parnassia Groep
·  Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond
·  Jeugdplein
·  Logopedie
·  Fysiotherapie
·  Cesartherapie
·  Huid- en oedeemtherapie
·  Podotherapie