Oefentherapie Cesar

Oefentherapie Cesar in het kort

Oefentherapie Cesar is een behandelmethode gericht op het opheffen en voorkomen van klachten ten gevolge van een onjuist houdings- en bewegingspatroon, al dan niet veroorzaakt door een bepaalde afwijking of ziekte. Wat wil dat zeggen? Voorbeeld : steeds terugkerende nek/schouderklachten. Na een dag werken bent u helemaal ‘op’, terwijl u voornamelijk ‘alleen maar’ achter de computer heeft gezeten. De Oefentherapeut kan u helpen uw werkhouding te veranderen en zo op de juiste manier uw spieren en gewrichten te belasten en daardoor de pijn terug te dringen.

Bukken, tillen, zitten, lopen… we doen het allemaal. Het zijn dagelijkse activiteiten waar we eigenlijk nooit bij stilstaan. Oefentherapie maakt u bewuster van de alledaagse handelingen. Door het verbeteren van eenvoudige bewegingen die u vaak maakt, zijn klachten vaak al flink terug te dringen. Tijdens de behandeling leert u bewegen met een juiste belasting van gewrichten en spieren, u verbetert uw houding en spiergebruik, zo krijgt u een optimale manier van bewegen. De behandeling wordt afgestemd op uw klachten en mogelijkheden, op uw werksituatie, sport en evt. hobby’s.

Oefentherapie Cesar is ook preventief inzetbaar, o.a. bij kinderen met houdingsproblemen (o.a. scoliose). Maar ook zwangere vrouwen kunnen met hun klachten bij de Oefentherapeut terecht. Lage rugklachten en klachten rond het bekken kunnen vaak met spiertraining en juiste houding verminderd worden. Ook bespreken wij de situatie na de bevalling: hoe haal je de baby uit bed, wat is de goede hoogte van het badje etc..

Sinds kort behandelen wij ook volwassenen met slaap problemen. Moeilijk inslapen, doorslapen of te vroeg wakker worden zijn veel voorkomende problemen, vaak t.g.v. stress, piekeren. D.m.v. het in kaart brengen van uw gewoontes in 24 uur en daar evt. verandering of aanpassingen in aan te brengen en het aanleren van ontspanningsoefeningen is het mogelijk uw slaapproblemen aan te pakken.