FIT Podotherapie

Wanneer komt u bij een Podotherapeut terecht?
Wanneer u klachten heeft aan uw voet, knie heup of rug. Wij bekijken uw klacht aan de hand van een onderzoek. Dit gebeurt meestal bij de eerste afspraak. Aan de hand van het onderzoek bepalen wij de juiste therapie voor u.
Wij kunnen gebruik maken van de volgende therapieen:
Podotherapeutische zolen, hierbij worden stands-of vormafwijkingen van de voet, knie, heup of rug gecorrigeerd of gecompenseerd.
Podotherapeutische slippers of sandalen U kunt bij ons tevens terecht voor podotherapeutische slippers of sandalen, uw podotherapeutische zool is verwerkt in de binnenzool van de slipper/sandaal. Voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden, kunt u kijken op www.fitpodotherapie.nl
Silicone-orthese wordt meestal gemaakt voor drukverdeling tussen de tenen of voor correctie van tenen.
Nagelbeugels worden gemaakt voor ingegroeide nagels.
Diabetes screening/ bepalen zorgprofiel, de zorg rondom de diabetische voet is enorm verandert. Tegenwoordig wordt door de POH/ HA of internist bepaald of u naar de Podotherapeut moet gaan voor het bepalen van uw zorgprofiel. De podotherapeut beoordeeld uw voeten, kijkt naar de voetstand en de schoenen. Daarnaast wordt er gekeken naar het diepe en oppervlakkige gevoel van de voeten. Hieruit volgt het zorgplan. Aan de hand van dit zorgplan wordt de behandeling van de (medisch) pedicure met aantekening bepaald.
Wondbehandeling: heeft u een wondje ontdekt dan bent u ook bij ons op het juiste adres. Wij maken de wond schoon en kiezen het juiste verbandmiddel wat u kunt gebruiken.
Vilttherapie: vaak wordt dit in combinatie met wondbehandeling gedaan. Door vilttherapie kunnen wij pijnlijke plekken of wonden drukvrij leggen. Waardoor het ontlast wordt en kan genezen.
Taping: wordt vaak toegepast bij sportletsels of overbelastingen
Instrumentele behandeling van een ingegroeide nagel of een likdoorn wat niet door een pedicure kan worden gedaan kunnen wij voor u verzorgen.
Zoals u ziet biedt Podotherapie een heleboel mogelijkheden. De Podotherapeut werkt op verwijzing van de huisarts of een ander medisch specialist. Doordat wij in een gebouw met meerdere disciplines zitten is er sneller contact tussen de specialisten en zodoende een beter samenwerking.
Wilt u nog meer informatie of een afspraak maken dan kunt u contact opnemen met ons.
Adresgegevens
Jan luykenstraat 8t
Tel: 085-210 70 60
E-mail: ridderkerk@fitpodotherapie.nl
Internet: www.fitpodotherapie.nl